Over ons

Hi!

Wij zijn Roy, Sharon, Stan (6 jr.) & Roan (4 jr.) Broekroelofs en wij zijn de eigenaren van Strob. Het lekkerste bier uit Bergentheim. Wij wonen samen aan de Stationsweg. Naast ons werk als landmeter, schoolleider en onze uit de hand gelopen hobby – de brouwerij, gaan wij graag met zijn vieren op pad en doen wij vaak leuke dingen met onze fijne vrienden, vriendinnen en familie. 

foto 4

Het brouwen en verkopen van je eigen speciaalbier waar mensen van genieten… Het was al sinds 2012 een droom van Roy. Vanaf dat jaar begon zijn brouwavontuur met een ‘doe-het-zelf brouwpakket’ dat hij kreeg van een vriend. Ondanks dat dit voor geen meter smaakte, wekte dit zijn interesse voor het proces van bier brouwen.  Vanaf toen heeft Roy veel over bier (brouwen) gelezen en heeft hij hobbymatig met verschillende recepten en ingrediënten geëxperimenteerd. Onze omgeving werd steeds enthousiaster over zijn bier en wij (hierdoor) zelf ook.

Het begon eigenlijk met een geintje over dat we een eigen ‘brouwerijtje’ zouden starten. Ieder geintje heeft zijn seintje en onze eigen brouwerij was een feit.
Helaas werden de kosten van de grondstoffen, flesjes, energie etc. in 2022 steeds hoger. Financieel was het hierdoor niet haalbaar om onze eigen brouwruimte te behouden. Onze bieren stonden ondertussen bij verschillende verkooppunten en de vraag werd (nog) steeds groter. Hierdoor hebben wij besloten om wel door te willen gaan met ons eigen bier. Om Strob te laten bestaan, hebben wij een mooie samenwerking opgezocht met Huttenkloas in Albergen. Roy maakt nog steeds de recepten voor Strob, onze bieren worden vervolgens bij Huttenkloas gebrouwen en komen vervolgens weer terug bij ons in mooie, gevulde flesjes met onze eigen etiketten erop. Niet helemaal zoals met name Roy het voor ogen had, maar als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan!
Voor nu in ieder geval een mooie oplossing om op deze manier verder te gaan met Strob en we gaan zien wat de toekomst brengt!

Wij hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij na het proeven van onze bieren!

Proost (op jou)!

Natuurlijk met vriendelijke groet,
Roy, Sharon, Stan & Roan
Broekroelofs

%d bloggers liken dit: